jueves, 30 de mayo de 2019

Plagis, venjança, i mort entre escriptors


Los muertos viajan deprisa, de la Nieves Abarca i en Vicente Garrido, és una novel·la on el protagonistes són escriptors del gènere negre.
Tot comença al tren dels escriptors que van a la setmana negre de Gijón, històrica perquè va ser la primera setmana negre dEspanya. Ara nhi ha a cada racó, poble i ciutat més o menys gran.
En el tren mort de fora força brutal una de les escriptores.
La investigació queda aturada, fins que a la primera setmana negre dA Corunya, hi ha un altre mort, un segrest...  i la inspectora Valentina Negro acaba relacionant totes les morts, com si tot fos obra duna sola persona que vol desemmascarar els autors que plagien obres.
La trama està mot ben lligada, hi ha personatges interessants, com un ex presidiari que ara és autors de novel·la negra, la Valentina, en Sanjuán, etc.
Sé que no és el primer llibre de la sèrie de la Valentina Negro, però no mha calgut haver llegit els anteriors, no mhe perdut en cap moment. Però intentaré llegir els altres. Ja que mha agradat i mha enganxat. Tot i que podria passar per una novel·la de platja.
Laltre punt fort per haver-lo engolit són els capítols, perfecte llibre de transport públic. HI ha acció, mort, investigació, perfils criminals... tots els bons ingredients duna novel·la negra.
Bona descoberta daquests autors, com sempre dic, no cal anar als països nòrdics per trobar escriptors del novel·la negra, en aquest cas una gallega o un valencià, seran la Valentina i en Sanjuán els seus alter egos?

No hay comentarios:

Publicar un comentario