jueves, 10 de octubre de 2019

El passat sempre torna encara que t’hi neguis


Morir no es lo que más duele, de lInés Plana, és una novel·la negra que sorprèn fins al darrer moment.
Tot comença quan un home apareix penjat, tot fa pensar en un suïcidi fins que veuen que tot ha estat simulat i que li han arrencat els ulls.
Lhome és un respectat professor i pare de família, al qual li troben a la butxaca dels pantalons un paper amb el nom i ladreça de la Sara Azcárrega. Aquesta noia viu de forma solitària, no té amics ni vols relacionar-se directament amb gent. Tot fruit, dun passat que no vol recordar, però que lha marcat per sempre més i no hi pot fer més.
La policia comença a investigar, el tinent Tresser va lligant caps, fins que arriba a establir el vincle entre les dues persones, un vincle en què hi apareixen altres personatges, i ell mateix hi està dalguna forma relacionat.
Però sembla que a linici de la investigació tot són pals a les rodes, ja que la Sara entrà en un estat catatònic, lendemà de la mort de Tomàs García Huete, el professor, quan troba dins la seva nevera els ulls que li havien arrencat al mort.
És el primer llibre que llegeixo daquesta autora i mha agradat molt. Lautora a més, és de Barbastro, que mha fet gràcia, ja que som molts els que hi hem passat per anar cap a la Vall de Pineta. Ah! I també, tot i que, la trama passa a Madrid i voltants, els que som de la costa catalana cap al nord també ens hi sentim reflectits... ja que la única terra que trepitgen és Lloret de Mar, i, tot i que ja no és Maresme, és a tocar als darrers pobles de la comarca.
Us anima a llegir-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario