domingo, 17 de septiembre de 2017

Una història de bandolers


Galceran, lheroi de la guerra negra, de Jaume Cabré, és un llibre que va ser escrit per a adolescents, tot i que el llenguatge i la forma com està escrita no crec que sigui per aquesta edat. Té 111 pàgines i per tant és de lectura ràpida.
No és un escriptor que magradi especialment, això que barregi les converses enmig de la narrativa, que els personatges tinguin diversos noms i sembli que li agradi fer servir paraules que no es troben ni tan sols al diec.
De totes maneres, aquesta novel·la és una petita joia, amb una història que enganxa i, a més, amb capítols curts que permet una lectura de transport públic.
La trama gira al voltant den Jaume Galceran, també conegut com a Queraltó. Es converteix en bandoler i en líder de bandolers amb lúnic objectiu de venjar la mort del seu germà. És temut per tothom per la seva violència i crueltat. Lacció se situa al segle XIX, en plena Guerra Carlina en ple descontentament de la pagesia davant la dictadura a què és sotmesa per part del govern central.

No hay comentarios:

Publicar un comentario