sábado, 27 de enero de 2018

Tenir més de noranta anys i protagonitzar una novel·la


Tres abuelas y un cocinero muerto de Minna Lindgreen, és una novel·la protagonitzada per tres àvies majors de 90 anys. Un dia saixequen i descobreixen que el cuiner de a seva residència, el Bosque del Crespúsculo, i volen descobrir que ha passat. A més lassistent social ha estat acomiadat.
Les tres àvies estan perfectes de salut i viuen en apartaments independents.
Sembla que estiguem davant duna novel·la de misteri però la intriga és secundària, ja que a la residència passen coses que els fa pensar que sestan tornant paranoiques. I en realitat és un llibre que vol reflectir la situació de la gent  gran, els abusos per part de la direcció de sobre medicar-los per poder-los tancar a la sala de demència i així esperar que es morin. A més els desapareixen coses dels apartaments i el personal i entra amb impunitat.
El millor són els personatges, la seva alegria de viure i les ganes de fer coses, com sortir a donar voltes per la ciutat amb el tramvia. I anar als enterraments dels companys de residència.
La lectura és molt amena i àgil. És una novel·la sobretot divertida i que forma part duna trilogia. Aquesta és la primera de la sèrie. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario