miércoles, 18 de octubre de 2017

Triologia Hector Salgado, primera part

El verano de los juguetes muertos, d’en Toni Hill, és una història misterioso i fascinant que t’enganxa des de la primera pàginapel seu àgil ritme, contants intrigues i estructura sencilla.
Un dels secrets d’aquesta novel·la és la diversitat de temàtiques, que fa que no tinguis temps d’aburrir-te i la deboris. A mi m’ha durant escasament dos dies. I ja tinc ganes de llegir la continuació Los buenos suicidas.
Pel que fa a les trames, hi ha la de l’inspector Salgado, el principal protagonista, que es veu involucrat en una mort. Després la trama dels adolescents que moren com si fossin suicidis, després apareixen camells, “curanderos” africans, víctimes de tràfic de dones, policies desorientats, dones de forta personalitat i amb les idees clares.
Però el que és la trama principal és la que envolta la mort dels adolescents, una mort que ve precedidia per una altre 13 anys abans. De fet, allò, de res és el que sembla aquí queda ben reflectit, perquè fins que en Salgado no descobreix l’entremat, el lector el tenen totalment despistat.
Un personatge imprescindible és Barcelona. Qui la conegui una mica hi podrà reconèixer perfectament determinats barris: Bonanova, Poblenou i Gràcia.

Una lectura amenena, amb la que comença una triologia del gènere negre, que ara estan tant de moda. I que no us enganyi el nom de l’autor, Toni Hill, perquè és nascut a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario